Thuiswinkel waarborg

6 tuintrends in 2024

1. Natuurlijke kleuren

Er is in 2024 een groeiende trend in interesse in luxe loungesets en buitenmeubelen. De behoefte aan luxe loungesets komt vooral voort uit het verlangen naar meer comfort, levensgenietende momenten en vooral; meer me-time. Deze momenten kun je in je eigen tuin realiseren met de juiste meubelen om zo je eigen vakantieoord te creëren.

Ook in kleuren zien we dat de tijdloze kleuren toch altijd de trend blijven houden. Aardekleuren, grijstinten, taupe, houttinten en witte kleuren. Perfecte kleuren om een divers contrast mee te creëren door de sierkussens te kunnen laten opvallen.

Bekijk onze stoffenpagina voor inspiratie voor neutrale en intensere kleuren.

2. Kalmte en me-time

De me-time zien we steeds meer terug in de trends in meubelen. Grotere loungebanken, hoe comfortabeler hoe beter. We zoeken steeds meer de rust zoeken op om te ontsnappen aan de drukte en stress die komt kijken bij het dagelijks leven. In je tuin kunnen zitten en dit als multifunctionele plek kunnen gebruiken is perfect. Werk je thuis? Maak je tuin je nieuwe ontspannen werkplek. Of ben je vrij? Pak een boek erbij en geniet van de kalmte op je comfortabele loungebank. Ook een buitenbar of buitentafel is perfect om samen met vrienden of familie bier of een wijntje te drinken met wat borrelhapjes, of om in de zomer buiten aan te dineren.

Bekijk de diverse maten van onze loungebanken, stoelen, tafels en hockers in onze webshop.

3. Tuinieren en waterarchitectuur

Ook tuinieren heeft in 2024 weer een groeiende trend te pakken. Steeds meer mensen willen zelfvoorzienend hun eten verbouwen zonder toegevoegde chemicaliën, suikers en conserveermiddelen. Een kas of een simpel moestuintje, het kan allemaal. Ook waterarchitectuur zien we steeds meer. Potten en tafels zonder harde randen, maar meer golvende en ronde vormen. Veel gebruik van blauwe oceanische kleuren komen ook veel voor.

4. Handgemaakte, duurzame producten

Duurzamere producten zijn al sinds een aantal jaar een groeiende trend. Wij maken bewust gebruik van de stoffen van stoffenleverancier Vyva Fabrics. Zij staan bekend als een van de meest ontwikkelde bedrijven die duurzame en gerecyclede materialen weten te verwerken tot hoge kwaliteit stoffen. Ook hebben wij onze meubelen zelf ontwikkeld en handgemaakt. Bekijk onze duurzaamheidspagina om te zien hoe wij bijdragen aan een groenere wereld.

5. Tropische thema’s

Het bekende vakantieoord gevoel in de tuin wordt in 2024 door velen serieuzer genomen. Bereid je voor op veel felle tropische kleuren en hibiscus patronen. Prachtige grote groene planten en ook veel bohemische stijlen zul je terugzien in tuinen. Wil jij ook een tropisch paradijs maken van je tuin? Begin bij de meubelen! Tropische, hibiscus en bohemische kleuren en stijlen maken jouw tuin een echte oase aan rust.

6. Off-road stijl

Een andere stijl die op dit moment trending is, is de Westerse vintage stijl met donkere kleuren. Ook wel Western-Gothic stijl genoemd. Hierbij wordt veel gerefereerd uit de westerse Amerikaanse country stijl in combinatie met donkere gothic kleuren, zoals zwart leer of zwarte geverfde rieten stoelen. Deze trend komt voort uit de steeds vakere off-road levensstijl, waarbij wild kamperen en meer leven in de natuur een steeds populairdere keuze is. Minder vakanties naar een all-inclusive hotel in Griekenland, maar roadtrippen in de middle of nowhere. Wil jij deze stijl ook in je tuin laten terugkomen? Maak gebruik van donkere kleuren en materialen, zoals (kunst)leer.

Bekijk ook deze berichten

Binnenkort: nieuwe collectie

Zie jij jezelf al wegdromen in deze heerlijke loungeset? – Duurzaam gerecycled teakhout– Sunbrella Heritage stoffen met UV bescherming– Buitengewoon comfortabel Binnenkort meer info over

Lees verder »
Ontspannen in stijl: zet je comfortabel neer op onze prachtige tuinbanken en laat je omarmen door de sereniteit van de natuur. Bekijk onze tuinmeubelen op onze website: https://destoor-buitenleven.nl/ Tip: breng je tuinset echt tot leven met bijpassende gekleurde ballonnen als decoratie!

Lees onze tip!

Ontspannen in stijl: zet je comfortabel neer op onze prachtige tuinbanken en laat je omarmen door de sereniteit van de natuur. Tip: breng je tuinset

Lees verder »

ONTVANG GRATIS PROEFSTALEN!

Knipstalen, sample doos

Twijfels over de knipstalen? Kies gratis drie verschillende soorten kleuren stof en beoordeel ze thuis zelf! Vandaag besteld, direct verzonden.