Thuiswinkel waarborg
Duurzaam hout

Gebruik van
duurzame materialen

Het houtwerk

De lounge bank is gemaakt van de houtsoort padoek. Padoek is een zeer duurzame, fraaie en stabiele houtsoort. Dit hout behoort tot één van de duurzaamste houtsoorten ter wereld. Vers gezaagd vertoond padoek een prachtige koraal rode kleur, hierdoor wordt het vaak verhandeld als ‘Coral Wood’. Onbehandeld is het hout op zijn mooist en de nerven blijven zichtbaar. Het hout is schimmelbestendig en is ademend.

Verkleuring van het hout

Het hout verkleurt binnen 4 weken van koraalrood geleidelijk naar zilvergrijs. Echter, de fraaie nerfstructuur blijft zichtbaar. Het is de moeite van het wachten waard. 

Knipstaal opvragen, proefstaal, stoffen

Stoffen

De stoffen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen en er wordt geproduceerd met nul restafval. Sunbrella, de leverancier van onze stoffen recyclet al meer dan 25 jaar lang acryl productie-afval. De Sunbrella stoffen zijn gewaarmerkt met het Oeko-tex label (klasse-2). Dit houdt in dat er geen geïdentificeerde schadelijke stoffen worden gebruikt, die een risico kunnen vormen voor iemands gezondheid of het milieu. Ook hebben zij de GREENGUARD® gouden

Stoer en verfijnd metalen frame

De bank en tafelframe zijn de basis voor onze loungeset. De metalen delen krijgen 3 behandelingen. Wij zorgen ervoor dat de metalen delen eerst worden gestraald zodat deze egaal zijn en de ondergrond een goede hechting heeft. Daarna worden de delen verzinkt zodat deze corrosie bestendig zijn beschermd. De laatste behandeling is het poeder coaten. De voet die er wordt gebruikt bij de loungebank wordt ook toepast in

Metalen-frame Ginger Grey Loungestoel
Detail Metalen-frame Ginger Grey Loungestoel
nivellerende-voet Ginger Grey Loungestoel
kantelbare-voet de stoor buitenleven

Nivellerende industriële voet

De voet is gemaakt van kunststof met onderop een rubberenplaat, zodat de bank niet makkelijk verschuift en de vloer niet kan beschadigen. De voet is in hoogte verstelbaar door de rvs bout en kantelt bij oneffenheden. Door het gebruik van rvs en het kunststof garanderen wij een lange levensduur.  

Op naar een duurzame samenleving

De Stoor buitenleven heeft als doelstelling om duurzame tuinmeubelen en accessoires met kwaliteit te ontwerpen en te leveren, waar mensen gelukkig en blij van worden. Onze materiaalkeuze is duurzaam, gecertificeerd en gemaakt van gerecyclede materialen. De duurzame tuinmeubelen zorgen samen met de accessoires voor ontspanning in een sfeer van warmte en gezelligheid. Duurzaamheid is één van onze prioriteiten samen met de flexibiliteit van de keuzes. Doordat het een nederlands ontwerp en -fabricaat is, zijn de distributielijnen kort. Dit bevordert de snelheid en betrouwbaarheid van de levering en duurzaamheid.

ONTVANG GRATIS PROEFSTALEN!

Knipstalen, sample doos

Twijfels over de knipstalen? Kies gratis drie verschillende soorten kleuren stof en beoordeel ze thuis zelf! Vandaag besteld, direct verzonden.